Cara mudarkeun urut jerawat dina beungeut

Cara mudarkeun urut jerawat dina beungeut – scars jerawat sabenerna ngarupakeun prosés penyembuhan sarta ngalereskeun karuksakan disababkeun ku jarawat dina jaringan kulit. Salila prosés ieu, kulit pikeun ngahasilkeun kolagén, zat nu ngarojong dina perbaikan jaringan kulit teu cukup (atawa teuing) tina kolagén dihasilkeun, mere naékna scars jerawat. Kurangna produksi kolagén ngajadikeun kulit janten depresi sarta kerung, bari kaleuwihan kolagén ngabalukarkeun kulit bisa diangkat jeung muncul spot jeung bintik hideung.

Cara mudarkeun urut jerawat dina beungeut

Dina kaséhatan, scars jerawat teu ngaganggu, tapi mungkin nurunkeun timer kapercayaan hiji jalma. Paling scars jerawat sabenerna bakal diudar sorangan sanggeus sababaraha bulan, tapi aya cara nu tangtu anu bisa dipigawé pikeun mantuan nyepetkeun prosés jeung nyingkahan ulang mecenghulna jerawat. Kumaha carana miceun scars jerawat alami kami dibahas waktos henteu instan bisa nyieun scars jerawat ngaleungit dina sapoé. Tapi cara alam ieu boga kaunggulan leuwih maké bahan kimia atawa kosmétik, anu geus béaya rendah, gampang pikeun nerapkeun jeung gampang pikeun ménta materi.

Baca oge : Cara menghilangkan bekas jerawat dengan putih telur

Teu merta kudu loba waragad mahal mun meunang leupas tina scars jerawat. Anjeun tiasa nyobian kalawan bahan alami anu gampang sadia di sabudeureun urang. Sababaraha cara ngaleupaskeun scars jerawat alami tur gancang bisa ngalakukeun di imah anu, diantara lain perkara :

Cara mudarkeun urut jerawat dina beungeut

1. tomat; Vitamin pikeun penyembuhan tatu

Tomat nu beunghar vitamin A sarta Lycopene, nu ngabantuan gizi sarta rejuvenates kulit. Vitamin A ngabantuan penyembuhan tatu kulit jeung ngabantu tumuwuhna gancang tina sél kulit nu geus anyar, sangkan éta bakal ngurangan scars jerawat aya.

trik nu: nyiapkeun tomat seger jeung thinly sliced. Tempat anu keureut tomat dina wewengkon jerawat, ninggalkeun kana pikeun 15-20 menit lajeng bilas ku cai beresih. Anjeun oge bisa nyieun hiji némpelkeun tina tomat salaku masker beungeut. Blénder 1 tomat, sanggeus lembut teh, panawaran merata kana raray, ngadagoan 20-30 menit lajeng bilas ku cai beresih. Naha ieu dua poé dina saminggu unggal on rutin.

2. ngagunakeun lemon

jus jeruk ngandung alfa asam hidroksi alami (AHA) anu bisa dipaké pikeun ngeureunan scars, ngamajukeun penyembuhan na rejuvenating kulit.

trik ieu nyandak sabagian kapur. Wring kaluar saloba hiji pikeun dua limes. Lajeng nganggo jus kana rupa scars jerawat aya. Ngawenangkeun ngeunaan 15 menit lajeng bilas ramo Anjeun tuntas denganair. Ngalakukeun ieu ngeunaan 3 kali saminggu.

3. homemade gula scrub

Metoda ieu mangrupa terapi cageur scars jerawat. Anjeun saukur nyadiakeun gula jeung minyak zaitun sangkan scrub gula homemade. Gula refined ngandung asam glycolic na AHA, nu ngagaduhan ka cleanse sél kulit paéh sarta ngaronjatkeun kaderisasi sél.

Kumaha: Campur 2 sendok gula (murni / organik) jeung minyak zaitun 1 séndok, teras nambahan sababaraha tetes jeruk nipis, teras jieun adonan kana scrub. Nerapkeun scrub gula dina scars jerawat, ninggalkeun kana salila kira lima belas menit, teras ngumbah jeung cai bersih. Ngalakukeun eta unggal poe.

4. madu; MOISTURIZING Pengetahuan Alam jeung ngurangan noninflammatory

Madu mangrupakeun bahan moisturizer alam, mupus up jerawat jeung ngurangan scars jerawat. Ieu kusabab madu ngandung sipat antibakteri tur mantuan neutralize zat anu hadir dina kulit jeung ngurangan peradangan. Janten éféktif, Anjeun kedah nganggo madu alami, teu diolah madu nu geus produk ngawangun.

Kumaha hirup anu cukup gampang, anjeun tiasa nerapkeun madu nu langsung ka scars jerawat 3 kali sapoé. Paké rutin pikeun ngaganti.

5. maké zaitun minyak

minyak zaitun geus dipikawanoh saprak jaman baheula. Bisa dipaké salaku bahan pikeun masak, nu kabukti minyak zaitun ogé pohara alus keur kaséhatan kulit. Anjeun bisa meuli bungkusan minyak zaitun di toko.

Kumaha ngagunakeun eta anjeun bisa kalayan gampang nerapkeun minyak ka aréa tapak tatu jerawat peuting méméh ranjang na isuk-isuk. Ngalakukeun ieu rutin dugi ka scars jerawat ngaleungit.

Cara mudarkeun urut jerawat dina beungeut

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *